Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 3 - April 2024

Skovsminde er en mindre landbrugsejendom, som ligger attraktivt tilbagetrukket og meget naturskønt mellem Rø og Klemensker og tæt på det store skovområde Rø Plantage. Allerede ved indkørslen til ejendommen med asfalteret privatvej og flot allé af rødahorn-træer mod syd og indhegnet juletræskultur mod nord, fornemmes, at der bliver kælet for detaljerne og passet godt på både ejendom og omgivelser.

Ejendommen har et samlet areal på lige godt 17 ha, hvor de godt 14 ha er udlejet på en et-årig kontrakt. Den årlige forpagtningsafgift udgør 52.000 kr. inkl. moms. Jorden ligger pænt samlet omkring ejendommen, og der er tale om overvejende vel-drænet lerjord, dog med ganske mange klippefremspring på en hel del af arealet.

Bygningerne udgør samlet en firelænget ejendom med en næsten lukket gårdsplads.

Stuehuset vender mod syd og er løbende moderniseret, senest i 2012, hvor der er lagt nyt rødt tegltag med to flotte kviste mod haven. Stuehuset rummer entré, rigtig pænt køkken med spiseafdeling og derudover vinkelstue i stueetagen. I sidebygning mod vest er der indrettet pænt flisebadeværelse med toilet og bruseniche. Førstesalen er indrettet med 2 store, lyse gavlværelser, begge med kvist, og rummer desuden husets andet toilet.

Udbygninger mod vest, nord og øst fremstår ligeledes flot velholdte med hvidkalkede mure og med nyere tagkonstruktioner og gode, solide trælofter. Disse bygninger rummer mange muligheder for hobby-dyrehold, værksted og mange andre aktiviteter, foruden maskinhus til gårdens mindre maskinpark. Endelig er der en fritliggende dobbelt carport i indkørslen.

Haven er et kapitel helt for sig selv! Den er omkranset af en meget smuk bøgehæk og er udenfor omkranset af en plæne og et dyrehegn. Haven er meget flot og velpasset og rummer et utal af læ- og hyggekroge med flotte og sjældne planter, stenbede, afdeling med frugttræer, stor køkkenhave med frugtbuske, drivhus og meget mere. Mod øst glider haven ubemærket over i en ligeledes velpasset ”sanse-skov”, hvor der gennem de senere år er udvidet med et stort indhegnet areal, hvor der er plantet mange forskellige træer i afdelinger, herunder en kultur med ca. 100 valnøddetræer.

Med beliggenheden op til Rø Plantage og omkranset af skov på flere sider vurderes ejendommen at have en særdeles god og alsidig jagt.

Alt i alt en meget charmerende og hyggelig ejendom, som på alle måder kan være grundlaget for drømmen om et godt liv på landet.

EU-støtteberettiget areal

Billeder

No items found.
Har du en annonce, du vil have i bladet, skal du endelig kontakte Karen, som kan hjælpe dig, oplyse om pris m.m.
Karen Brandt
Ansvarlig for Nyt fra BLF
Målret dit budskab til Bornholms landbrug & fødevarervirksomheder

Køb annonceplads i Nyt fra BLF

Ram alle medlemmer hos BLF, samarbejdspartnere og de øvrige mange læsere af bladet.

Kalender

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.