Vi sidder klar til at hjælpe dig: mandag—torsdag kl. 8—16 og fredag kl. 8—15.
Seneste 'Nyt fra BLF':
Februar 2023
Om BLF

LandboUngdom

Bornholms LandboUngdom har i samarbejde med Bornholms Landbrug & Fødevarer startet erfagrupper op inden for planteavl og kvægproduktion. Erfagrupperne bidrager til, at de unge i landbruget dygtiggør sig inden for det område, de arbejder med, og giver deltagerne mulighed for at møde andre jævnaldrende, der er inden for landbruget.

Ud over erfagrupperne er der temadage med fokus på svineproduktion.

Erfagruppe for de helt unge planteavlere

Der har været efterspørgsel på en erfagruppe for de helt unge planteavlere. En gruppe, hvor de unge kan dele erfaringer med jævnaldrende på samme niveau. Derfor har vi i Bornholms LandboUngdom, i samarbejde med Bornholms Landbrug & Fødevarer, startet en erfagruppe op, for de helt unge planteavlere som gerne vil mere i dybden med planteavlen.

Den ansvarlige for erfagruppen er Christian Møller Holm fra planteafdelingen i Bornholms Landbrug & Fødevarer. Christian vil til hvert møde, forberede sig på hvad der er aktuelt i marken og sammen med deltagerne snakke om det.

Da det er et samarbejde med Bornholms Landbrug, vil vi gerne sende en lille opfordring til landmænd med unge medarbejdere eller elever med interesse for planteavl. Deltagelse i denne erfagruppe vil være en god og billig måde at øge medarbejderens viden og interesse i det arbejde han/hun er ansat til at varetage.

Hvis du ud fra denne beskrivelse har interesse for deltagelse i denne erfagruppe eller bare spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte: Christian Møller Holm på mobil: 28437330 eller mail: cmh@bornholmslandbrug.dk.

Erfagruppe for unge med interesse for kvæg- og mælkeproduktion

Der har været efterspørgsel på en erfagruppe for unge med interesse for kvæg- og mælkeproduktion. En gruppe, hvor de unge kan dele erfaringer med jævnaldrende på samme niveau, som det i nogle år har været tilfældet på grise- og planteavlsområdet i Bornholms LandboUngdom. Derfor startede vi i 2018 en erfagruppe med fokus på kvæg.

Den ansvarlige for erfagruppen er Jonas Folkmann fra LandboUngdom.  Vi har lavet en aftale med VKST Rådgivning om, at vi kan benytte os af en af deres kvægkonsulenter. Vi vil i erfagruppen skiftevis besøge deltagernes arbejdspladser, hvor værten, i samarbejde med Jonas, finder på dagens emner for mødet.

For at dække omkostningerne til konsulenter og mødeforberedelse vil der være deltagergebyr på 200 kr. for medlemmer af LU og 400 kr. for ikke-medlemmer til hvert møde. Med andre ord vil det være en fordel at være medlem af Bornholms LandboUngdom, da det vil gøre det billigere at deltage i erfagruppen.  Samtidig får man glæde af de mange andre aktiviteter, der foregår i LandboUngdom.  Vi håber, der er opbakning fra vores medlemmer samt fra de landmænd, der har unge ansatte på jeres gårde, så denne gruppe også kan blive en succes.

Hvis du ud fra denne beskrivelse har fået lyst til at deltage i denne erfagruppe eller bare har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Christian Møller Holm på mobil 2843 7330 eller mail cmh@blf.dk eller Jonas Folkmann på mobil 6111 0754.

Temamøde for unge ansat i svinebesætninger

Bornholms LandboUngdom tilbyder temamøder for elever/ unge ansat i de bornholmske svinebesætninger. Møderne henvender sig til unge, der ikke er medlem af en erfagruppe i forvejen.

På møderne vil forskellige svinefaglige emner blive behandlet omfattende både so- og slagtesvineproduktion. Deltagerne vil endvidere få mulighed for at komme med input til emner, ligesom de vil få rig mulighed for at dele deres erfaringer med hinanden. Møderne afholdes på Kannikegaard suppleret med besætningsbesøg.

Hvis du har interesse i at deltage i disse møder eller spørgsmål bedes du kontakte Christian Møller Holm.

Besøg vores Facebook-side

Her får du seneste nyt fra os.

LandboUngdom, Facebook-side
Har du en annonce, du vil have i bladet, skal du endelig kontakte Karen, som kan hjælpe dig, oplyse om pris m.m.
Karen Brandt
Ansvarlig for Nyt fra BLF
Målret dit budskab

Køb annonceplads i Nyt fra BLF

Ram alle medlemmer hos BLF, samarbejdspartnere og de øvrige mange læsere af bladet.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.