Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 3 - April 2024
Denne rådgivning leveres af vkst
Til salg:
SOLGT

Krakgård, Nørre Krak 2

Se billeder

Krakgård er en smukt beliggende landbrugsejendom på Nordbornholm, knap 2 km øst for det charmerende fiskerleje Vang. Krakgård ligger tilbagetrukket fra vejen med 70 m lang privatvej og er omgivet af skov, dejlig natur og marker.

Ejendommens totale areal udgør ca. 15,2 ha, og heraf udgør det EU-støtteberettigede areal 12,17 ha. Jorden er generelt lermuldet, langt overvejende dyrkningssikker jord, der ligger velarronderet omkring ejendommen.

Arealerne er, på nær de to marker med vedvarende græs (på 2,44 og 0,56 ha), i øjeblikket bortforpagtet på en étårig kontrakt frem til efter høst 2024.

En stor del af marken på 2,44 ha er udpeget til § 3-beskyttet overdrev, og på arealet finder man en smuk og idyllisk sø, der ligeledes er § 3-udpeget og har træbevoksning mod vest. Arealet tjener til afgræsning af ejerens mindre fedekvæg-besætning.

Til ejendommen hører to gode og smukt beliggende skovstykker på hhv. ca. 1,3 og knap 1 ha, der begge er pålagt fredskovpligt. Skovstykket modsat Nørre Krak-vejen er traditionel, blandet løvskov, med mest unge træer efter skovning. Skoven mod øst er en charmerende og lys-åben græsningsskov, der ved skellet støder op til et større skovområde.

Skovstykket byder endvidere på en fredet bautasten fra oldtiden.

Ejendommen vurderes med det afvekslende landskab med skov, sø og marker at have en ganske attraktiv jagt.

Stuehuset er opført i 1850 og har et bebygget areal på 113 m2. Dertil kommer et tagetageareal på ca. 70 m2, hvor størstedelen er udnyttet.

Stuehuset fremstår i god og vedligeholdt stand og består i stueplan af entré/bryggers med trappe op til 1. salen, dejligt nyere åbent spisekøkken, stor stue, renoveret badeværelse med spa, og dertil to gode værelser i vestgavlen.

Stuehuset er renoveret i 2010, hvor køkkenafdelingen blev udvidet, og der blev opsat et flot og stilrent nyt køkken. Køkkenet er rummeligt med rigtig god skabsplads med indbygget ovn og med mange fine detaljer som f.eks. indbyggede spots i loftet.

Køkkenet er åbent mod spiseafdelingen, og har godt lysindfald fra de mange vinduer og døren ud til den nordvendte have. Der er indlagt gulvvarme i det flotte, hvidolierede parketgulv, der er gennemgående i køkken og stue.

Badeværelset er ligeledes renoveret og er vældig godt udnyttet med flot og praktisk brusehjørne i glas og ikke mindst med spa-afdeling. Såvel gulv som vægge er flisebelagt med flotte, tidløse fliser. Der er indlagt gulvvarme i både badeværelse og entré.

Også stuen er gennemrenoveret og fremstår indbydende, lyst og velholdt med hvidmalede vægge og loft, spots i loftet og det flotte parketgulv med gulvvarme.

Størstedelen af førstesalen er udnyttet med loft til kip og også her flot parketgulv. Førstesalen indeholder soveværelse med walk-in-closet og store skråvinduer samt repos.

Stuehuset opvarmes med varme fra biobrændselsfyret, der er placeret i fyrrummet på østgavlen af stuehuset. Vinduerne i stuehuset er gode termovinduer.

Alt i alt er der tale om et funktionelt og rigtig pænt stuehus, der er lige til at flytte ind i.

Til ejendommen hører flere driftsbygninger på i alt knap 400 m2, samt fyrrum i forlængelse af stuehuset. Driftsbygningerne er opført i perioden 1850 til 1970 og anvendes i dag til opbevaring af brændsel til fyret og til den lille fedekvæg-besætning.

For yderligere information og salgsmateriale kontakt ejendomsrådgiver Ingvar Olsen, tlf. 5690 7844.

Billeder

No items found.
Har du en annonce, du vil have i bladet, skal du endelig kontakte Karen, som kan hjælpe dig, oplyse om pris m.m.
Karen Brandt
Ansvarlig for Nyt fra BLF
Målret dit budskab til Bornholms landbrug & fødevarervirksomheder

Køb annonceplads i Nyt fra BLF

Ram alle medlemmer hos BLF, samarbejdspartnere og de øvrige mange læsere af bladet.

Kalender

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.