Vi sidder klar til at hjælpe dig: mandag—torsdag kl. 8—16 og fredag kl. 8—15.
Seneste 'Nyt fra BLF':
Februar 2023
Indtjeningen for GRISE i frit fald

Indtjeningen for GRISE i frit fald

Status-nyt fra Henry Jespersen: Det kører den forkerte vej med indtjeningen i griseproduktionen. Noteringen falder, soja stiger, korn er fortsat dyrt, energi er højt, finansieringen stiger i rente ved refinansiering af kortrentelån.
● Dugfrisk nyt fra BLF

Det kører den forkerte vej med indtjeningen i griseproduktionen. Noteringen falder, soja stiger, korn er fortsat dyrt, energi er højt, finansieringen stiger i rente ved refinansiering af kortrentelån.

For de fleste griseproducenter på Bornholm er der en markdrift, som i disse år bidrager med en positiv indtjening. Når jeg således opgør kravet til en nulpunktsnotering, bliver det derfor med 2 tal. En med indregning af markens indtjening. Og en uden indregning af markens positive bidrag.

Jeg opgør noteringen som inkl. efterbetaling på 1,00 kr/kg:

Fra uge 4 er der således næsten 3 kr/kg i manko mellem nulpunktsnoteringen beregnet i den rene grise-produktion sammenholdt med den aktuelle notering.

For Bornholms 520.000 slagtegrise er det en manko på 137 mio kr. Med ca. 65 producenter er det 2 mio kr til hver i manko.

For mere information:

Læs seneste udgave

Nyt fra BLF

Hver måned udgiver vi vores nyhedsbrev 'Nyt fra BLF'. Vær fuldt opdateret på landbrugets udvikling, ny viden, kommende arrangementer og meget mere.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.