Vi sidder klar til at hjælpe dig: mandag—torsdag kl. 8—16 og fredag kl. 8—15.
Seneste 'Nyt fra BLF':
Maj 2023
Værdien af den bornholmske planteproduktion

Værdien af den bornholmske planteproduktion

Du har måske lige som jeg kørt bag ved de langsomt kørende kornvogne her i høst. Og i disse stille stunder tænkt hvad er det værd, det de kører med?
● Dugfrisk nyt fra BLF

Jeg har gjort regnestykket med årets høst. I runde tal er der 15.000 ha hvede, 5.000 ha med vinterbyg og vårbyg, 3.000 ha med vinterraps, 2.000 ha med græsfrø. Med dagens eller årets priser bliver det omkring 425 mio kr.

Regner jeg dertil værdien af græs og majs til køerne, er vi tæt på ½ Mia kr i værdi for hele den bornholmske høst og grovfoderavl.

Det svarer nogenlunde til årsomsætningen hos JENSEN Bornholm. Så på toplinjen repræsenterer den born-holmske planteavl med årets priser lige så stor værdi som toplinjen hos JENSEN.

En lille opgave

Hvis man nu placerede årets kornhøst fra 20.000 ha i en terning, hvor stor ville den så blive? Opgaven er baseret på kornet fra 15.000 ha hvede og fra 5.000 ha vinterbyg og vårbyg.

For mere information:

Læs seneste udgave

Nyt fra BLF

Hver måned udgiver vi vores nyhedsbrev 'Nyt fra BLF'. Vær fuldt opdateret på landbrugets udvikling, ny viden, kommende arrangementer og meget mere.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.