Vi sidder klar til at hjælpe dig: mandag—torsdag kl. 8—16 og fredag kl. 8—15.
Seneste 'Nyt fra BLF':
November 2022
Projekt

Vilde blomster og gamle sorter

Projektet er afsluttet.
LĂŚs mere
Projektet er afsluttet. LĂŚs baggrunden for projektet:

Dyrkning af vilde bornholmske blomster og gamle bornholmske sorter

Projektet er afsluttet, men nedenfor kan du lĂŚse om baggrunden for og formĂĽlet med projektet. Via menuen til venstre kan du se resultater fra projektet og planteprofiler samt lĂŚse den afsluttende rapport.

I dette projekt blev der skabt koblinger mellem nutidens gastronomi og planternes historiske brug. Bornholm har en mangfoldighed af vilde, vildtlevende samt tidligere dyrkede planter, som var en stor del af grundlaget for vore forfĂŚdres husholdninger.

Det gastronomiske potentiale i ”de vilde planter”, og i de forvildede og gamle sorter, er ganske omfattende, da smagsoplevelserne med disse urter ofte er spændende og anderledes i forhold til de almindeligt dyrkede arter.

En rundspørge-undersøgelse hos udvalgte restauranter og fødevareproducenter har vist, at det er overordentlig tidskrÌvende at indsamle de vilde urter.

GĂŚldende lovgivning om indsamling bringer teknisk set ogsĂĽ kokkene og producenterne i et dilemma, da indsamling til kommercielt brug ganske enkelt ikke er lovligt. Dertil kommer, at en rĂŚkke planter af stor gastronomisk interesse kun findes i meget begrĂŚnset antal i den bornholmske natur - og derfor ikke kan samles.

Det var derfor sÌrdeles aktuelt at komme i gang med et projekt, som indeholdt registrering, indsamling, afprøvning, opformering og dyrkning af spiselige vilde og forvildede planter, og gamle bornholmske sorter. Projektet havde et kommercielt øjemed; de vilde urter kan styrke beskÌftigelsen og indtjeningen til Bornholm, og understøtte den bornholmske madkultur.

Projektet blev gennemført i samarbejde med Naturstyrelsen og Bornholms Museum - Melstedgård og Gaarden – Bornholms Madkulturhus og er støttet af Landbrugsstyrelsen.

Projektperiode 2016 – 2019.

Andre af vores igangvĂŚrende projekter

Kulinarisk Ø - Madfestival

LĂŚs mere

Contracts2.0

LĂŚs mere

BĂŚredygtige spisesteder og madoplevelser

LĂŚs mere

Blomstrende grøftekanter

LĂŚs mere

Agerlandets fugle

LĂŚs mere

Biogasplan Bornholm

LĂŚs mere

Bornholm Blomstrer

LĂŚs mere

Søg pü BLF.DK

Søg fx pü viden, medarbejdere, projekter m.m.