Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 1 - Februar 2024
Projekt

Bæredygtige spisesteder og madoplevelser

Projektet er afsluttet.
Læs mere
Har du brug for rådgivning? Læs mere på vkst.dk og find din lokale rådgiver på Kannikegaard i Aakirkeby.
Projektet er afsluttet. Læs baggrunden for projektet:

Fremtidens gæster ønsker bæredygtige madoplevelser og spisesteder – Bornholm er klar

De gastronomiske oplevelser og de gode restauranter står i kø på Bornholm. Sådan har det været igennem en årrække. Øen er nu klar til at tage skridtet videre mod bæredygtighed på netop dette område.

Når turistbranchen med hoteller, restauranter og destinationsselskab går sammen med landbruget om at løfte udviklingen i en bæredygtig retning – så sker der noget. Det vil HORESTA, Destination Bornholm og Bornholms Landbrug & Fødevarer gerne vise med et fælles projekt om bæredygtige spisesteder og madoplevelser.

Målet er, at alle bornholmske fødevarevirksomheder får viden om, og inspiration til, hvordan de kan arbejde med bæredygtighed. Der skal udvikles og afprøves bæredygtige madevents - til glæde for bornholmere og tilrejsende gæster. Og flere bornholmske spisesteder bliver certificeret under ”Green Restaurant” og får det økologiske spisemærke.

For selvom mange i turismeerhvervet allerede tænker bæredygtigt, så er antallet af certificerede spise- og overnatningssteder på Bornholm ikke stort.

HORESTA har i 2019 lanceret ”Green Restaurant”, hvor spisesteder, ved at opfylde en række bæredygtigheds- og klimaparametre, kan blive certificeret.

Det handler om bæredygtighed. Ikke kun af ord men i høj grad også i handling. Både fordi vores børns og børnebørns fremtid afhænger af vores evne til at bringe bæredygtighed fra marken og stalden, og ind på tallerkenen. Men også fordi forbrugere og gæster bevidst allerede nu, men ikke mindst fremadrettet, går efter oplevelser, der gør en forskel i forhold til klimaet og bæredygtighed.

Formand for HORESTA-Bornholm Benny Schou udtaler: ”Bæredygtighed får betydning, når vores fremtidige gæster vælger spise- og overnatningssted”.

Destination Bornholms direktør Pernille Kofod Lydolph supplerer:  ”Bornholm er blandt landets stærkeste destinationer indenfor madoplevelser. Det naturlige næste skridt er at gå all-in på en certificering, så vi skaber fælles fokus og synliggør vores tiltag indenfor bæredygtighed på madområdet. Vi vil med andre ord gerne være blandt de destinationer i Danmark, der går forrest på bæredygtighed”.

Lars-Ole Hjorth-Larsen, Bornholms Landbrug & Fødevarer forsikrer, at fødevarebranchen på øen er klædt på: ”Vores fødevareproducenter – store som små – er parat til at levere både lokale og økologiske råvarer til grønne spisesteder og bæredygtige madoplevelser. Vi er klar”.

Ønsket om bæredygtige spisesteder på Bornholm bunder i et bredt samarbejde mellem Bornholms Regionskommune, Destination Bornholm, Business Center Bornholm, HORESTA, Gourmet Bornholm, Center for Regional og Turismeforskning, BOFA og Bornholms Landbrug & Fødevarer.

Projektet er støttet med i alt 1,3 mio. kr fra Bornholms Regionskommune, Dansk Erhvervsfremmebestyrelse og Landdistriktsprogrammet.

For yderligere information om projektet:

Elisabeth Falk, afdelingsleder Miljø og Fødevarer, Bornholms Landbrug & Fødevarer 24622384 eller ef@blf.dk

For yderligere information om ”Green Restaurants”:

Mikal Holt Jensen, miljøchef HORESTA på 35248064 eller  holt@horesta.dk

For yderligere information om bæredygtig turisme på Bornholm:

Pernille Kofod Lydolph, direktør Destination Bornholm 24271001 eller pernille@bornholm.info

Nyhedsbreve

I forbindelse med projektet udsendes nyhedsbrev til alle, der arbejder med spisesteder, mad og oplevelser på Bornholm.

Det første nyhedsbrev er udsendt i juni 2021, og handler bl.a. om Green Restaurants. I januar 2022 er udsendt nyhedsbrev 2, og du kan læse nyhedsbrevene via de to links til højre på siden.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, ved at kontakt Elisabeth Falk.

Andre af vores igangværende projekter

IPM-projekt

Læs mere

Contracts2.0

Læs mere

Blomstrende grøftekanter

Læs mere

Agerlandets fugle

Læs mere

Biogasplan Bornholm

Læs mere

Bornholm Blomstrer

Læs mere

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.