Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 4 - Juni 2024
Webinar om vandmiljø og vandplaner

Webinar om vandmiljø og vandplaner

Landbrug & Fødevarer indbyder til webinar torsdag den 30. november kl. 14-15 om ”Vandmiljø og vandplaner - hvad er status hvordan arbejder L&F med området fremadrettet”
● Dugfrisk nyt fra BLF

Hvis du ikke har tid til at deltage på selve dagen, kan du altid få adgang til at se webinaret efterfølgende. Du skal blot tilmelde dig webinaret, og så eftersendes link, som også kan tilgås efter webinaret. Du tilmelder dig webinaret her.

Der sker meget på vandmiljøområdet for tiden.

I juni måned kom de nye vandplaner, hvor placeringen af indsatskravene er ændret markant i flere vandoplande i forhold til før.

I september satte medierne fokus på det værste iltsvind i 20 år i de danske fjorde og indre farvande og landbrugets udledning af kvælstof som den væsentligste årsag.

Og i oktober kom et internationalt ekspertpanel med deres vurdering af vandplanernes faglige grundlag. Det internationale ekspertpanel var nedsat som led i den ”second opinion” på vandplanerne, der også omfatter fire lokale kystvandråd. Second opinion skal ligge til grund for et genbesøg af vandplanerne næste år.

Men hvad er op og ned på iltsvind og vandplaner? Hvad sagde det internationale ekspertpanel, og hvordan forholder Landbrug & Fødevarer sig til deres konklusioner? Og hvordan arbejder Landbrug & Fødevarer – i samarbejde med de lokale foreninger – politisk med vandmiljøområdet og kvælstofindsatserne fremadrettet?

Det kan du blive klogere på ved at deltage i det kommende webinar, hvor du vil møde Miljødirektør Anders Panum Jensen og chefkonsulent Marie Østergaard.

”Nye vandplaner, internationalt ekspertpanel, kystvandråd, genbesøg – og det værste iltsvind i tyve år. Der sker rigtig meget på vandmiljøområdet for tiden, både politisk og biologisk. Med dette webinar vil vi forsøge at give et overblik over, hvad der er op og ned på det faglige, og hvordan L&F arbejder politisk med dagsordenen” siger Marie Østergaard fra L&F.

For mere information:

No items found.

Kalender

Ingen kommende begivenheder er planlagt netop nu.
Læs seneste udgave

Nyt fra BLF

Vær fuldt opdateret på landbrugets udvikling, ny viden, kommende arrangementer og meget mere.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.