Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 3 - April 2024
Pasta, øl og havtorn!

Pasta, øl og havtorn!

Det og meget andet byder Åbent Landbrug på søndag den 17. september kl. 10-16!
● Dugfrisk nyt fra BLF

Når Åbent Landbrug byder indenfor søndag den 17. september kl. 10-16, er der i år hele 3 steder at besøge!

På Frennegård, Årsdalevej 81, 3740 Svaneke, afholdes traditionelt Åbent Landbrug med aktiviteter for både store og små som hønseskidning, halmlegeland, karameljagt og mulighed for at se på landbrugsmaskiner. Frennegård huser både et konventionelt planteavlsbrug på 170 ha med fokus på specialafgrøder, et økologisk planteavlsbrug på 150 ha med fokus på kornafgrøder samt en pastaproduktion. Det er på Frennegård, Pastariget har hjemme, og der er på dagen åbent, så man kan se produktionen af pasta og besøge gårdbutikken. Tilmed er der smagsprøver, som 4H har produceret af råvarer fra Pastariget og fra Food Bornholm.

Fra venstre: Simon Elleby, der driver den konventionelle produktion, Kristen Harild, der driver den økologiske produktion, og Finn Harild, der ejer Frennegård

Svaneke Bryghus, Svanevang 10, 3740 Svaneke, åbner ligeledes dørene denne Åbent Landbrug-søndag. Her er der mulighed for at få en rundvisning, men den skal bookes på Åbent Landbrugs hjemmeside forud for dagen. Svaneke Bryghus startede for 20 år siden som et lille restaurationsbryggeri som et af Danmarks første mikrobryggerier. Siden er der løbet meget øl gennem hanerne, og Svaneke Bryghus er i dag et veletableret bryggeri med et bredt sortiment af økologisk øl brygget på bornholmsk vand og så vidt muligt danske råvarer.

På Svaneke Bryghus kan man få en rundvisning, der skal bookes inden dagen

Endelig er der mulighed for at besøge havtornplantagen HØSTET på Fløjlegård, Ibskervej 34, 3730 Nexø. Også her er der mulighed for at få en rundvisning, hvor man kan høre alt om det særlige ved havtornproduktionen og smage på nogle af produkterne. Rundvisningen skal bookes på Åbent Landbrugs hjemmeside forud for dagen. Plantagen var, da den blev etableret i 2010, Danmarks første økologiske havtornplantage, og den rummer i dag ca. 3.500 planter. På gården er der også en gårdbutik, hvor man kan købe et bredt udvalg af spændende kvalitetsprodukter med havtorn.

HØSTETs gårdbutik byder på et væld af kvalitetsprodukter med havtorn

Læs mere og book rundvisning på Åbent Landbrugs hjemmeside, hvor du finder besøgsværterne frem ved at taste postnummer (f.eks. 3740) ind i søgefeltet.

For mere information:

No items found.
Læs seneste udgave

Nyt fra BLF

Vær fuldt opdateret på landbrugets udvikling, ny viden, kommende arrangementer og meget mere.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.