Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 1 - Februar 2024
Medlemmerne stemte ja til sammenlægning

Medlemmerne stemte ja til sammenlægning

Der var stor opbakning til bestyrelsens forslag om at lægge rådgivningen i BLF sammen med VKST, da medlemmerne stemte om forslaget på den ekstraordinære generalforsamling den 3. oktober
● Dugfrisk nyt fra BLF

På generalforsamlingen fortalte Frederik Tolstrup om de mange årsager, der har ligget til grund for, at bestyrelsen anbefalede en sammenlægning:

"Der er mange udfordringer for en lille forening og en lille virksomhed som Bornholms Landbrug & Fødevarer, udfordringer som rekruttering grundet geografien, øget omkostningsniveau, fordi der bliver færre DLBR-virksomheder til at deles om de fælles omkostninger - og ikke mindst en nedgang i omsætningen grundet strukturudviklingen"

Det er ønsket om at kunne tilbyde landbruget på Bornholm en uvildig og specialiseret rådgivning, der ligger bag sammenlægningen:

"Med sammenlægningen kan vi tilbyde den specialiseret rådgivning, som mange landmænd i dag og i fremtiden forventer fra deres rådgivere. Vi er med andre ord bedre rustet til fremtiden"

lyder det fra Frederik Tolstrup, der fortsætter:

"Vi har igennem mange år haft et godt samarbejde med VKST, og er derfor meget tilfredse med at, VKST også er klar til at lægge sig sammen med BLF"

Bestyrelsens indstilling gav anledning til forskellige spørgsmål og bemærkninger, men den generelle holdning fra medlemmernes side, var en stor opbakning, som afstemningens resultat også viste, eftersom 38 stemte ja til sammenlægningen og 2 stemte nej.

"Jeg er meget glad for den tillid som både bestyrelsen og medlemmerne af Bornholms Landbrug & Fødevarer har vist os, og jeg glæder mig til, at vi sammen skal udvikle VKST til gavn for alle vores medlemmer og kunder"

siger Torben Hansen, der er formand for VKST.

I VKST har der ikke været ekstraordinær generalforsamling, da bestyrelsen jf. vedtægterne har mandat til at kunne beslutte samarbejder af den type, der her er tale om.

En grundig proces forud for generalforsamlingen

Fra at de 2 bestyrelser i hhv. BLF og VKST annoncerede forslaget den 29. august, er medlemmer og medarbejdere i de to foreninger informeret grundigt om de bevæggrunde, som ligger bag ønsket om at lægge rådgivningen sammen – en løsning, der er til gavn for landmænd, rådgivning og medarbejdere.

Fakta

  • Der er 28 medarbejdere i BLF og 280 medarbejdere i VKST
  • Rådgivningen samles i VKST f.m.b.a, hvor alle medarbejdere fra BLF i fremtiden har ansættelse
  • BLF fortsætter som en selvstændig forening og som ejere af Kannikegaard
  • VKST vil med sammenlægningen have kontorer i Aakirkeby, Nykøbing Falster og Sorø foruden 3 forsøgsafdelinger i Aakirkeby, Ringsted og Holeby på Lolland
Frederik Tolstrup fortæller om årsagerne til bestyrelsens anbefaling af sammenlægning

For mere information:

No items found.
Læs seneste udgave

Nyt fra BLF

Vær fuldt opdateret på landbrugets udvikling, ny viden, kommende arrangementer og meget mere.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.