Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 4 - Juni 2024
Fødselsdagsfest i skolekøkkenerne

Fødselsdagsfest i skolekøkkenerne

Selvom sommerferien er over os, vil der være godt gang i køkkenerne på 5 af øens skoler i den kommende uge. Her skal børn mellem 7-12 år nemlig på Madskole, hvor temaet er noget så festligt som ”Fødselsdag”
● Dugfrisk nyt fra BLF

Rundt på øen tager ca. 80 madglade børn grydeskeen i egen hånd og smider forældrene ud af køkkenet. Sammen med en gruppe frivillige instruktører bruger børnene 5 dage i køkkenet på at kreere velsmagende retter, lære om mad, kostråd, madspild og meget mere – samtidig med at de har det sjovt. Der skal snittes og hakkes, steges og bages, duftes og smages samt leges og læres.

Festligt og sundt – uden løftede pegefingre

Denne sommer afholdes over 80 Madskoler rundt om i landet, hvoraf de 5 er her på øen. Da Madskoler i år kan fejre 20-års jubilæum, er temaet ude på skolerne ”Fødselsdag”. Ugens menu er inspireret af klassiske, festlige børnelivretter med et tvist af lidt ekstra grønt og fuldkorn.

Den klassiske lagkage er selvfølgelig også på programmet, da der skal være plads til lidt af det hele – også det søde. På Madskoler lærer børn, at sund mad først og fremmest handler om mængder og variation, og at der i sund kost er plads til lidt fra hele paletten.

20 år på bagen – flere end 3.000 børn på Bornholm

Madskoler arrangeres af foreningen 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. Og i år er det altså 20. gang, der afholdes Madskoler i sommerferien.

Flere end 3.000 børn har været på Madskoler på øen siden start i 2004, og sommerferieaktiviteten har vist sig at være meget populær med mange gengangere og udsolgte skoler hvert eneste år her på øen.

Baseret på frivillighed

Alle Madskoler er baseret på frivillig arbejdskraft. Præcis hvor og hvor mange Madskoler, der gennemføres fra år til år, afhænger derfor af, hvor mange frivillige, der melder sig. De frivillige bruger 5 dage af deres sparsomme tid på at give børn gode, sjove og lærerige oplevelser med mad – og får sig selv en kæmpe oplevelse. Det er deres fortjeneste, at Madskoler eksisterer, og deres fortjeneste, at der denne sommer kan bydes velkommen til barn nr. 30.000 på Madskoler på landsplan.  

Yderligere information: 4H-konsulent Bornholm, Anna Orheim Jensen, tlf.nr 2485 4903, aoj@blf.dk.

For mere information:

No items found.

Kalender

Ingen kommende begivenheder er planlagt netop nu.
Læs seneste udgave

Nyt fra BLF

Vær fuldt opdateret på landbrugets udvikling, ny viden, kommende arrangementer og meget mere.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.