Velkommen til foreningen Bornholms Landbrug & Fødevarer
Seneste 'Nyt fra BLF':
Nr. 4 - Juni 2024
Er din ejendom en beboelsesejendom, en skov- og landbrugsejendom eller en erhvervsejendom?

Er din ejendom en beboelsesejendom, en skov- og landbrugsejendom eller en erhvervsejendom?

Fra i dag den 11. april og frem til den 30. juni 2023, sender Vurderingsstyrelsen brev til ejerne af de ejendomme, som efter Vurderingsstyrelsens opfattelse skal skifte kategori efter de nye regler for de offentlige vurderinger af ejendomme. Så hold godt øje med, om der kommer brev til dig!
● Dugfrisk nyt fra BLF

Er din ejendom en beboelsesejendom, en skov- og landbrugsejendom eller en erhvervsejendom?

For langt de fleste ejendomme er der ikke tvivl, men der findes også et antal ejendomme, hvor det ikke er helt så nemt – måske er det tilfældet for din ejendom?

Fra i dag den 11. april 2023, sender Vurderingsstyrelsen derfor brev til ejerne af de ejendomme, som efter Vurderingsstyrelsens opfattelse skal skifte kategori efter de nye regler for de offentlige vurderinger af ejendomme. Så hold godt øje med, om der kommer brev til dig!

Hvor og hvornår kommer brevet?

Brevene udsendes i perioden fra 11. april til 30. juni 2023. Brevet sendes til din E-boks. Er du fritaget for at modtage digital post,vil brevet blive sendt med posten.

Hvad handler brevet om?

Brevet indeholder Vurderingsstyrelsens forslag til, hvilken kategori din ejendom vil tilhøre efter de nye regler for ejendomsvurderinger.

Hvad har en ændret kategori af betydning for mig?

Kategorien har bl.a. stor betydning for dinejendomsskat fremover, men også for en evt. beskatning ved et salg i fremtiden. I nogen tilfælde kan en ændring af ejendommens kategori dog også være en fordel for dig.

Hvad skal jeg gøre?

Først og fremmest – hold godt øje med din E-boks eller postkasse.

Du har nemlig kun 15 dage til at give Vurderingsstyrelsen besked, hvis du mener der mangler oplysninger der har betydning for kategorien. Så hvis du får et brev fra Vurderingsstyrelsen, så anbefaler vi at du kontakter din økonomikonsulent hurtigst muligt for råd og vejledning.

Kan jeg klage over forslaget?

Ja der er mulighed for at klage hvis du er uenig.

Eftersvarfristen på 15 dage sender Vurderingsstyrelsen en afgørelse overejendommens kategori. Denne afgørelse kan du klage over inden 6 uger. Sammen med afgørelsen får du også information om valg af en overgangsordning.

Hvad er overgangsordningen?

Overgangsordningen giver dig en mulighed for at vælge, at ejendommen skal bevare kategorien fra den gamle vurdering i din ejertid. Det betyder, at hvis ejendommen eksempelvis ændres fralandbrugsejendom til beboelse kan du vælge, at ejendommen fortsat skal være en landbrugsejendom. Valget gælder i din ejertid, så du fx bevarer de lavereejendomsskatter fremover. Der er dog en række betingelser for, at ejendommen kan blive i overgangsordningen i resten af din ejertid.

Brug for hjælp?

Bliver din ejendom omfattet af ændret kategori og er du i tvivl om konsekvenserne eller ønsker assistance til indsigelse og evt. klage, så kontakt din økonomirådgiver på BLF.

 

For mere information:

No items found.

Kalender

Ingen kommende begivenheder er planlagt netop nu.
Læs seneste udgave

Nyt fra BLF

Vær fuldt opdateret på landbrugets udvikling, ny viden, kommende arrangementer og meget mere.

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.