Vi sidder klar til at hjælpe dig: mandag—torsdag kl. 8—16 og fredag kl. 8—15.
Seneste 'Nyt fra BLF':
November 2022
Webinar

Jordbundens Dag

En del af projektet:
Sker snart 🚀
Dato
5.12.2022
kl.
13.00-15.30
Sted
Webinar
Tilmeldingsfrist

Mandag den 5. december kl. 13-15.30 er der mulighed for en virtuel rejse under jorden. Denne dag er nemlig Jordbundens Dag, den internationale ”World Soil Day”, hvor du kan blive klogere på, hvad sund jord er, hvilken betydning sund jord har for afgrøderne, og på hvordan jordens sundhed fremmes i praksis med kompost og regenerative dyrkningsmetoder.

Denne danske markering af ”World Soil Day” afholdes som et webinar, der er arrangeret af Innovationscenter for Økologisk Landbrug i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark, Agrovi, Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark (FRDK), Innovationscenter for Økologisk Landbrug, SEGES, Københavns Universitet, Aarhus Universitet og Roskilde Universitet.

På Kannikegaard vil plante- og økologirådgiver Jacob Dam Nielsen deltage i webinaret, og hvis du har lyst til at se webinaret på Kannikegaard, byder Jacob på en kop kaffe. Ring gerne til Jacob på 5690 7818, hvis du vil deltage, så Jacob har en idé om, hvor meget kaffe, han skal sætte over.

Hvis du vil se webinaret på din egen pc’er, kan du tilmelde dig via link på Innovationscenter for Økologisk Landbrugs hjemmeside.

Program for webinaret:

  • 13.00 – 13.10: Velkommen til World Soil Day 2022 og introduktion til dagen v. Henrik Haugaard-Nielsen, cand.agro. & ph.d., Professor, Institut for Mennesker og Teknologi, RUC
  • 13.10 - 13.50: Jordens sundhed og menneskets sundhed v/Janne Aalborg Nielsen, SEGES Innovation. Betyder det noget for afgrødernes indhold af næringsstoffer, fytokemiske stoffer og smag om de er dyrket i en sund jord, og hvad er en sund jord egentlig? Er det muligt at måle forskelle i afgrødernes indholdsstoffer og smag. Og kan denne eventuelle forskel relateres til det dyrkningssystem som afgrøderne kommer fra.
  • 13.50 – 14.00: Pause
  • 14.00 – 14.30: Erfaring med dyrkning og levering til kantiner og restauranter af gamle kornsorter dyrket ved conservation agriculture. v. Jens Erik Pust, indehaver af Gyldenlund Mel
  • 14.30 – 14.50: Sådan arbejder vi med jordens sundhed hos Barritskov Landbrug for at producere sunde afgrøder v. Ole Bloch Engellyst, konsulent, og Frank van Beek, rådgiver og gartner, Aarstiderne. Regenerativt landbrug er på den store remskive. Med ønske om at dyrke regenerativt og dermed understøtte jordens naturlige fødekæde (soil food web) har vi i det seneste år produceret 5000 m3 kompost og gennemført forsøg med kompostekstrakt. Til vores store overraskelse og glæde har vi allerede i første sæson (2022) set tydelige effekter af ekstrakt bragt ud på vårsæd. Hør hvordan vi har fået det til at virke.
  • 14.50 – 15.10: Resultater fra markforsøg med kompost og jordlivsanalyser v. Sidsel Birkelund Schmidt, specialkonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug.
  • 15.10 – 15.30: Spørgsmål og diskussion.
  • 15.30: Tak for i dag!

Tilmeld dig

Jordbundens Dag

• Dato:
5.12.2022
kl.
13.00-15.30
• Sted:
Webinar
• Tilmeldingsfrist:
• Pris:
Tak for din tilmelding.
Noget gik galt. Tjek dine oplysninger ovenfor.

For mere information:

Søg på BLF.DK

Søg fx på viden, medarbejdere, projekter m.m.